Nr. Åby Rideklubs elevskole:

Nr. Åby Rideklubs elevskole lægger vægt på kvalificeret undervisning, sikkerhed samt god forståelse for heste og ponyer.

Vi har 3 dygtige undervisere i elevskolen, som har redet i flere år samt har egen hest.

Alle ryttere i Nr. Åby Rideklub skal have en sikkerhedsgodkendt ridehjelm på når de rider og fodtøj der er beregnet til ridning(en glat/let rillet sål, en lille hæl og ingen snører). Alle under 18 år skal have en godkendt sikkerhedsvest på ved springning.

Det er vigtigt at børnene er trygge ved hestene, og at de forstår at det er levende væsner de har med at gøre. Børnene skal lære hvordan man færdes i stalden, i ridehuset, sammen med hestene og hvordan man passer og plejer heste.
Intro-passet er et nyt tiltag i klubben, og det er et redskab til at flytte noget af undervisningen ud i stalden, og dermed lære børnene en sikker og forsvarlig omgang med hestene.

Nr. Åby Rideklub tilbyder et lille kursus i pasning og pleje af hesten inden ridning, opsadling samt hvad der gøres efter ridning. Dette tager et par timer og afholdes i weekender. Dette er både for børnene og forældre, så tilmeld dig ved underviseren, og når der er nok tilmeldinger arrangeres det.

På vores hjemmeside kan du læse mere om vores undervisere, vores sikkerhedsreglement osv.

Nr. Åby Rideklub er tilmeldt PBS. Den første regning får du via et girokort, og dernæst skal du tilmelde dine efterfølgende betalinger via PBS.

Det nødvendige udstyr

En ridehjelm
Når du beslutter dig for at gå til ridning, har du brug for noget ridetøj, der er praktisk, og som passer dig godt. De to vigtigste ting er en ridehjelm og et par solide støvler. I en rideudstyrsforretning findes der mange forskellige ridehjelme. Du skal vælge en godkendt sikkerheds ridehjelm ( spørg i butikken ), som passer godt til dit hoved, uden at stramme. Ridehjelmen beskytter dit hoved, og du skal derfor altid have den på, når du strigler, rider eller trækker hesten.

Fodtøj
Når du skal vælge fodtøj, er der også et par gode råd til, hvilke du skal vælge. Hovedreglen er, at jo mere solidt og robust fodtøjet er, desto bedre er det.

Ridestøvler
For at beskytte dine fødder og for bedre at kunne holde balancen når du rider, har du brug for er par langskaftede ridestøvler. Ridestøvler fås i læder, kunstlæder eller i gummi. En ridestøvle skal altid have glat sål. Hvis der er riller på sålen, kan foden hænge fast og du kan i værste fald blive slæbt efter hesten.

Jodphurs
Man kan også bruge nogle korte støvler, som hedder jodphursstøvler. Dertil har du brug for et par jodphursridebukser, der er forsynet med en elastikstrop, som fastgøres under støvlen eller leggins. Leggins er skafter, som man lyner rundt om underbenet. Jodphursstøvlen skal også have en glat sål. En staldstøvle kan ikke bruges som jodphursstøvle!

Ridebukser
Du kan godt ride i et par joggingbukser, men de er glatte og glider nemt op. Et par elastiske ridebukser med forstærkninger på knæene er bedre. Du skal vælge nogle uden sømme på indersiden, fordi sømmene kan give sår på dine inderlår. Ridebukserne kan kombineres med et par lange støvler eller jodphurs og leggins. For at sikre at leggins sidder ordentligt fast, er de forsynet med en elastikstrop, der fastgøres under jodphursstøvlen.

Ridejakke
Du har også brug for en tætsiddende bluse, og en jakke eller en vest, der er lavet af et stof, som ikke larmer. Heste bliver let bange for larm og lyde de ikke kender. Sørg derfor for at tømme lommerne og lyne dem til, når du er sammen med hesten og under ridningen. Det er vigtigt at vælge ridetøj uden løse snore og spænder, der nemt hager sig fast i hestens udstyr.
Det bedste er at vælge en kort jakke i tyndt svedtransporterende materiale, der sidder til i taljen uden at stramme med god plads til at du kan bevæge dine skuldre og arme. En stor løstsiddende jakke gør det sværere at sidde korrekt på hesten. En lang jakke er upraktisk, fordi den kan sætte sig fast i sadlens bagkant. Det er både generende og irriterende, for så skal du hele tiden rette på jakken og trække den fri.

Sikkerhedsvest
En sikkerhedsvest er god beskyttelse af dit bryst, mave og ryg. Det er ikke et krav i Nr.Åby rideklub at du skal bære sikkerhedsvest under ridningen – dog skal alle under 18 år bære sikkerhedsvest ved springning -men vi anbefaler at du køber en sikkerhedsvest og bruger den ved al ridning.

Ridehandsker
Handsker er nyttige og praktiske når du trækker hesten og under ridningen. De beskytter dine hænder og sikrer et godt tøjlegreb. Om vinteren er det næsten umuligt at ride uden handsker, for små fingre bliver nemt kolde, og så er det ikke behageligt at skulle have fat i tøjlen. Og er man ikke en hærdet rytter med “hård hud på fingrene”, så beskytter handskerne også mod ubehagelige vabler.
Ridehandsker fås i forskellige størrelser og materialer. Du kan vælge bomuldshandsker med gummidupper, der skal vende ind i håndfladen. De er behagelige, billige og kan vaskes i maskine. Vælg den rette størrelse, hvis fingrene på handsken er for korte, kan du ikke holde korrekt på tøjlen. Hvis handsken er for stor og fingrene for lange, forringer det overskydende stof tøjlegrebet.